E-MAIL

info@edina-s.com

Izrada nalaza

EDINA S.

Medivere nalaz

MEDIVERE je njemački privatni labaratorij koji je jedan od najboljih u Europi.
Rade na principu da korisniku koji želi nalaz nečega (npr. nalaz stolice) sav potreban pribor za uzimanje uzorka šalju na kućnu adresu u bilo koju zemlju EU, a korisnik njima onda uzorak vraća poštom tj. brzom poštom (DHL)
Pribor (imaju već gotove setove pribora za uzimanje raznih uzoraka pa je bitno da znate koji točno set trebate npr. za parazite, za crijeva i sl.) možete naručiti online na njihovoj web stranici www.medivere.de

Cijene su im dosta visoke, ali im je zato usluga extra i nalazi jako, jako kvalitetni.

Prilikom naručivanja seta sa njihove stranice ukucajte kod (code): AP32648 pa ćete set platiti 7€ manje.
Ovaj code vrijedi uvijek i nije vezan vremenskim periodom.

Djeci su bitni nalazi paraziti i darm check tj. provjera crijeva- nalaz između ostalog pokazuje i kandidu.
Njihov nalaz otkriva također i leaky gut crijeva (sindrom propusnog crijeva) – to je obično slučaj kod djece koja imaju jake alergije.

Sindrom propusnog crijeva je nedovoljno znanstveno istražen poremećaj crijevne barijere. Funkcija barijere u tankom crijevu je poremećena. Čvrsti spojevi zatvaranja crijevnih stanica omogućuju prolazak hranjivih tvari u krv, ali sprječavaju ulazak onečišćujućih tvari u krv. Ova barijerska funkcija oslabljena je kod sindroma nepropusnih crijeva i kroz oslabljenu barijersku funkciju umjesto da u krv prolaze samo hranjive tvari u krv prolaze i toksini i razni nusprodukti procesa probave koji se nikkao ne bi smjeli naći u krvotoku jer njihovo prisutstvo u krvotoku izaziva alergije i kožne probleme.

Medivere nalaz stolice također pokaže ako je povećana SIgA.

Određivanje sekretornog IgA (kratko: sIgA) u stolici daje informacije o brzini izlučivanja i stupnju stimulacije plazma stanica smještenih u submukozi crijeva i stoga omogućuje donošenje zaključaka o stanju crijevnog imunološkog sustava (imunološka crijevna barijera).
Jako zanimljivo što nitko ne zna – djeca koja se doje njima je uvjek SigA povećana jer nju preuzimaju od majke.

Dosta djece se susreće sa poremećenom ph vrijednošću. crijeva…vrlo jasno zašto…
PH vrijednosti mijenja se kada crijevna flora nije optimalna. Moguće je da ima premalo dobrih bakterija, probava ne radi optimalno, poremećena je razgradnja npr. proteina, dolazi do truljenja i pH vrijednost se pomiče – da bi se odredila PH vrijednost potrebno je napraviti Medivere nalaz.


Šta je ping pong efekat kod mame koja doji bebu i zašto se mama i beba testiraju skupa nalaz stolice?
Novorođenčadi nedostaje važno antitjelo sIgA koje još ne mogu sami proizvesti zbog čega zavise od majčinog mljeka gdje se prenosi preko majke
do krvotoka dolazi limfnim sistemom gdje se javljaju imunoloske reakcije i dolazi do stvaranja antigena – to je nesto poput slozenog imunoloskog procesa.

Kada dobijete posudicu u koju se stavlja stolica koja se šalje na analizu nitko vas ne uputi da bi uzorak stolice, da bi se mogao izraditi vjerodostojan nalaz, trebalo uzeti sa 3 različita mjesta iz jedne stolice (uzorak uzimate tako da sa malom špatulicom koju dobijete u setu zagrabite na 3 različita mjesta) a ne uzeti uzorak samo sa jednog mjesta i to slati na analizu.

Kod uzimanja uzorka stolice jako je bitno da stolica ne dođe u kontakt s urinom jer urin kvari nalaz stolice (urin u sebi sadrži različite bakterije).
Neka se dijete prvo popiški, a tek poslije toga neka kaki da biste mogli pravilno uzeti komadiće stolice.
Također treba pripaziti i da stolica ne dođe u kontakt s vodom (npr. voda iz wc školjke) i jer i to može utjecati na rezultat analize.

Važno je još napomenuti da je, ukoliko planirate raditi analizu stolice, a dijete vam pije probiotik, potrebno prekinuti s davanjem probiotika najmanje 14 dana prije uzimanja uzorka stolice jer bakterije iz probiotika također utječu na analizu stolice.
Sve ostale preparate koje u grupi preporučamo možete slobodno koristiti i prije i za vrijeme uzimanja uzorka.

Uzorak je najbolje slati po hladnijem vremenu (nikako se ne preporuča slanje uzorka ljeti) dok su vanjske temperature niže od 25 C jer prilikom transporta uzorka na višim temperaturama od 25 C dolazi do promjena u uzorku i samim time nalaz više nije 100% vjerodostojan.
Znači, optimalno je da uzorke šaljete u vremenskom razdoblju od početka rujna (9. mjesec) do max. polovice lipnja (6. mjesec).
Ponekad već i u svibnju (maju) temparature znaju biti visoke pa vam za svaku sigurnost savjetujemo da u paket u kojem šaljete uzorak obavezno ubacite patrone sa ledom ili da uzorak šaljete u prijenosnom hladnjaku kao najbolja opcija (vidi slike).


VAŽNO!
Kad birate na njihovoj stranici set koji vam treba OBAVEZNO označite opciju Frau (ako imate djevojčicu) ili Mann (ako imate dječaka) a nikako Kind (dijete) jer ako izaberete opciju Kind tj. dijete što bi u stvari trebali s obzirom da se radi o djetetu onda kod izrade nalaza ne uzimaju detaljno sve parametre kao kad se radi o uzorku odraslih.
Smatraju da neki parametri koji su bitni kod odraslih nisu bitni kod dijece, a u stvarnosti su svi parametri bitni i kod dijece i uvijek je bolji nalaz sa više detalja nego sa manje detalja.

Da slučajno ne naručite krivi set i/ili da nebi naručili onaj za dijete (Kind) stavljamo vam direktan link na set koji grupa preporučuje i čiji nalaz je najdetaljniji u Europi.

Adresa za slanje uzorka u Austriju:

Diagnostikzentrum Millergasse
Millergasse 40/5,
1060 Wien, Austria

VAŽNO – uzorci se u labaratoriju zaprimaju od ponedjeljka do srijede od 07-15 sati tako da i o tome treba povesti računa.
Izbjegavajte slanje četvrtkom ili petkom.

Znači tko iz Hrvatske šalje uzorak na analizu u Medivere ne šalje uzorak za Njemačku jer je taj put puno duži i veća je vjerojatnost da uzorak dok stigne tamo nije više kvalitetan za analizu već šalje na adresu u Beču u partnerski Medivere labaratorij.

Molimo Vas da svi iz Hrvatske sami naručuju nalaz na svoju kućnu adresu jer će im u tom slučaju doći set sa povratnom kovertom na kojoj je adresa za slanje uzorka u Beč.
Ukoliko netko naručuje iz Njemačke doći će mu povratna koverta sa adresom za slanje uzorka u Njemačku- znači ako Vam strina, tetka ili netko treći naruči set na njihovu adresu u Njemačku pa Vam ga donese ili pošalje na Vašu adresu u Hrvatsku ili BIH na toj povratnoj koverti će biti njemačka adresa Medivere labaratorija a to produžuje put uzorka i dovodi u pitanje vjerodostojnost analize.

Važno – kod djece s nd-om nalaz stolice se OBAVEZNO ponavlja u roku pola godine, odnosno u dogovoru sa Edinom (crijevni terapeut) gdje ona po ostalim parametrima terapije odlučuje i vidi kada je vrijeme da se ponovi Medivere nalaz!

Napomena:
Kada vam nalaz bude gotov da biste ga otvorili na njihovoj web stranici tražit će vas da ukucate SERIJSKI BROJ UZORKA i KOD i stoga OBAVEZNO ČUVAJTE sve papire koje dobijete u setu, ništa ne bacajte dok u rukama nemate gotov nalaz!!!

Ugovorite online savjetovanje

Da li vam svakodnevni život ne ostavlja vremena za osobni sastanak u mom okruzenju u Linzu ili vam je dom previše daleko? Onda jednostavno i povoljno iskoristite moju ponudu I zakažite savjetovanje putem Skypea – bez obzira gdje se nalazite! I to uz normalne naknade.

Pridružite se FACEBOOK grupi

osnovana je u svrhu da se pomogne bebama i djeci do 16 godina koja se bore sa neurodermitisom, atopijskim dermatitisom, alergijama i ekcemima i to na potpuno prirodan način prema terapiji s kojom se do sada vjerojatno nikada niste susreli.

Neurodermatitis i crijevna flora

Autorica: Edina Šakinović

KONTAKT

E-MAIL

info@edina-s.com

LOKACIJA

Zurich, Austrija