E-MAIL

info@edina-s.com

Dermatitis

EDINA S.

Kožne bolesti povezane sa crijevima

Kolonizira ga 100 milijardi mikroorganizama i ima 100 milijardi nervnih ćelija – crijevo je pravi super organ i može učiniti mnogo više od puke razgradnje naše hrane. Probavni trakt takođe ima značajan utjecaj na naš imunološki sistem i našu težinu. A prema najnovijim naučnim saznanjima, crijeva bi čak trebala biti povezana s našom kožom. Ali kako to funkcionira? A kakve veze crijevo ima s prištićima, kožnim bolestima i borama? Razgovarali smo sa njemačkim specijalistom za dermatologiju i autorom Dr. Michaela Axt-Gadermann, koja nam je u intervjuu ispričala sve detalje o povezanosti crijeva i ljepote.

Na ovaj način crijeva utječu na našu kožu

i crijeva imaju direktan utjecaj na našu ljepotu. Ali kako to možete zamisliti? Napokon, organ je više povezan s probavom nego s ljepotom. „U našim crijevima žive bilijuni bakterija koje ne samo da pomažu probavi, već proizvode i supstance koje se oslobađaju u krvne žile i tako mogu doći do svake ćelije u našem tijelu, uključujući i kožu. Velike tvari koje formira naša crijevna flora uključuju vitamine i antioksidante, hormone i supstance koje inhibiraju upalu “,  Brojne studije pokazuju koristi koje ove supstance donose na našu kožu. „Zdrava crijevna flora i ciljano davanje određenih bakterijskih sojeva mogu poboljšati skladištenje vlage, stimulirati stvaranje hijaluronske kiseline, ublažiti prištiće i ekceme, poboljšati UV zaštitu kože ili učiniti osjetljivu kožu manje osjetljivom. Čak i proces starenja kasni zdravo crijevo je bitno

Ugovorite online savjetovanje

Da li vam svakodnevni život ne ostavlja vremena za osobni sastanak u mom okruzenju u Linzu ili vam je dom previše daleko? Onda jednostavno i povoljno iskoristite moju ponudu I zakažite savjetovanje putem Skypea – bez obzira gdje se nalazite! I to uz normalne naknade.

Pridružite se FACEBOOK grupi

osnovana je u svrhu da se pomogne bebama i djeci do 16 godina koja se bore sa neurodermitisom, atopijskim dermatitisom, alergijama i ekcemima i to na potpuno prirodan način prema terapiji s kojom se do sada vjerojatno nikada niste susreli.

Neurodermatitis i crijevna flora

Autorica: Edina Šakinović

KONTAKT

E-MAIL

info@edina-s.com

LOKACIJA

Zurich, Austrija